Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fakülteden Tarımsal Üretim Faaliyetleri Devam Ediyor.

Aydın Üniversitesi, tarımsal projelere destek verme kararı alarak bu alanda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Üniversite Senatosu'nun kararıyla tarımsal projeler, öncelikli alanlar arasında yer alıyor.

EĞİTİM Yayın: 27 July 2023 - Thursday - Güncelleme: 27.07.2023 15:40:00
Editör - Mehmet Emre Genc
Okuma Süresi: 3 dk.
307 okunma
Google News

Aydın Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanında olduğu kadar tarım ve tarımsal projelerde de öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor. Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent liderliğinde alınan Üniversite Senatosu kararıyla, tarımsal projelerin desteklenmesi ve öncelikli alanlar arasına alınması, bölge tarımının ve kültürel zenginliğinin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Ziraat Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, yapılan tarımsal üretim faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı'nda 84 kurbanlık hayvanın halkın hizmetine sunulduğunu belirten Gençsoylu, fakültenin tarımsal üretim çalışmalarına dair bilgi verdi. Bu yıl, 240 dekar buğday hasadı gerçekleştirildi ve verimin oldukça yüksek olduğu kaydedildi. Ayrıca, 250 dekar birinci ürün mısır, 400 dekar silajlık mısır ve 400 dekar pamuk üretimi yapılarak önümüzdeki dönemde satış işlemlerine başlandığı ifade edildi.

Dekan Gençsoylu, tarımsal faaliyetlerle elde edilen gelirlerin tamamının fakültenin alt yapısına harcandığını ve bu şekilde harcanmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, yakın zamanda 100 dekarlık yonca alanlarının yenileneceğini ifade etti. Üniversitenin tarımsal üretim faaliyetleriyle sosyal sorumluluk projelerine de önem verildiğini vurgulayan Gençsoylu, gelecek nesillere sürdürülebilir tarımın önemini aktarmak için devlet ve özel okullarda tarım ile ilgili eğitici programlar düzenlendiğini açıkladı.

Dekan Gençsoylu ayrıca, üreticilere yönelik gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme programlarından bahsetti. Kestane kanseri, kestane gal arısı, çilekte zararlılar ve mücadelesi, yabancı otlarla mücadele, kuşkonmaz yetiştiriciliği, gübre kullanımı, peyzaj planlaması ve arıcılık eğitimi gibi konularda üreticilerin bilinçlendirildiği belirtildi. Aydın Üniversitesi-Tarım ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü Tarımsal Veriler ve Danışmanlık Eğitim Merkezi (ADU-TVDEN) iş birliği ile gerçekleştirilen bu programlar, tarıma olan ilgiyi artırmak ve bilimsel çalışmalarla tarımsal alanda fayda sağlamayı amaçlıyor.

Aydın Üniversitesi, tarımsal projelerle bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sunmaya devam ediyor. Hem eğitim ve öğretim faaliyetlerinde hem de tarımsal araştırma ve projelerde önemli adımlar atan üniversite, Aydın'a ve çevresine daha fazla hizmet verme vizyonuyla yoluna devam ediyor.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.