Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 70 kilometrelik Kesimi Trafiğe Açıldı.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın'da E.87 ücretli Aydın-Denizli Karayolu'nun açılışını gerçekleştirdi. “Aydın Çevre Yolu’ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı’nda sona eren 70 kilometrelik kesimi trafiğe açtık.

GÜNDEM Yayın: 17 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2024 18:11:00
Editör - Mehmet Emre Genc
Okuma Süresi: 2 dk.
79 okunma
Google News

Açılış törenine Aydın Valisi Yakup Canbolat, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Bülent Kent'in yanı sıra birçok siyasi parti temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

"70 kilometrelik kesim, Aydın Çevre Yolu’ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı’nda son buluyor."

Bakan Uraloğlu, 163 km uzunluğundaki Aydın-Denizli Otoyolu’nun trafiğe açıldığını duyurarak, “Aydın Çevre Yolu’ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı’nda son bulan 70 km’lik kesimini trafiğe açtık” dedi. Ulaşımın kolaylaştırılmasının yanı sıra, turizm ve ekonomi üzerindeki olumlu etkilerine de dikkat çekti.

"Artık yolculuk süresini 1,5 ila 2 saatten 55 dakikaya düşürüyoruz."

Aydın-Denizli Otoyolu ile yolculuk süresi 1,5 ila 2 saatten 55 dakikaya düşecek. Bakan Uraloğlu, bu proje sayesinde yıllık 5,3 milyar lira tasarruf sağlanacağını ve karbon emisyonunun 61 bin ton azaltılacağını vurgulayarak, “Zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira tasarruf edeceğiz. Bu da doğanın korunmasına katkı sağlayacak” ifadesinde bulundu.

 "Ünlü TV Programcısı Alp Kırşan’da Yer Aldı."

Bakan Uraloğlu, otoyolda kendisine eşlik eden ünlü TV programcısı Alp Kırşan’a da teşekkür ederek, “Aydın-Denizli Otoyolu’nun başta bölgede yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.