Aydın'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Bir Kez Daha Anıldı.

Türk milletinin kahramanlık destanı İstiklal Marşı'nın kabulü ve ebediyete intikal etmiş büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma günü coşkusu, Dr. Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nde bir kez daha anıldı.

GÜNDEM Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 00:14:00
Editör - Mehmet Emre Genc
Okuma Süresi: 2 dk.
316 okunma
Google News

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, milli şairimizin ve milli marşımızın önemini bir kez daha hatırlatmak, genç nesillerimize bu kutsal değerleri aktarmak için önemli bir fırsat sunuyor. Dr. Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan programa, şehrimizin ileri gelenleri, eğitim camiasının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösteriyor.

Program, salon girişinde yer alacak "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" temalı resim sergisinin Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT ve protokol heyeti tarafından gezilmesiyle başlayacak. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın gururla okunmasıyla milli ruhumuzu yeniden hissedeceğiz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen mektup yazma yarışmasında birinci gelen öğrencimizin duygusal mektubunu okumasıyla devam edecek olan programda, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman EKİCİ'nin değerli konuşmalarıyla milli birliğimizi pekiştirecek ve gençlerimize olan güvenimizi bir kez daha tazeleyeceğiz.

Programın heyecan verici bir kısmı ise Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT tarafından, il genelinde düzenlenen resim ve mektup yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödüllerin takdim edilmesi olacak. Bu ödüller, gençlerimizin milli duygularla donanmış sanat ve edebiyat yolculuklarını teşvik etme amacını taşıyor.

Ödül töreninin ardından, Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı muhteşem bir gösteriyle program son bulacak. Bu gösteri, İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününü, sanatsal bir zenginlikle taçlandıracak ve milli değerlerimize olan bağlılığımızı bir kez daha tüm yönleriyle hissettirecek.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.